یکی از راه های مهم و تاثیر گذار، موفقیت در دنیای تجارت و فعالیت های اجتماعی توجه به تاثیر رنگ در محیط کار و روابط اجتماعی می باشد. در واقع می توان با استفاده از روانشناسی رنگ ها به اهداف بزرگ تجاری مانند افزایش راندمان و کارایی کارمندان و یا اثرگذاری بر مشتریان، دست پیدا کرد. شما محل کار خود را با تصاویر، تابلوها و عکس های گوناگون تزیین می کنید. شاید چند ایده کوچک نیز در دکوراسیون و مبلمان اداری اتاق خود ایجاده کرده باشید اما هنوز از جو خسته کننده و خلوص مطلق دفتر خود خارج نشده اید. برای آشنایی بیشتر تاثیر رنگ ها در ادامه همراه این مقاله از ژاویز باشید.

رنگ در محیط کاری

تاثیر انواع طیف های رنگ بر روی محیط کار

پیش از انتخاب تناژ رنگ برای دکوراسیون محیط کاری بهترین کار این است که تاثیر طیف رنگی مورد نظر خود را مورد بررسی قرار دهید.

در میان انواع تناژ رنگی در دکوراسیون داخلی، رنگ های روشن مانند سفید و بژ دارای طرفداران زیادی هستند. بر پایه روانشناسی رنگ ها هم رنگ بژ از پرکاربردترین رنگ ها در طراحی داخلی هم در محیط خانگی و هم در محیط اداری است که فضا را بسیار شیک و آرام می کند. برای بالانس نمودن رنگ بژ بهتر است از رنگ خاکستری استفاده شود. البته می توان از رنگ های سبز و صورتی هم در کنار این رنگ استفاده شود.

به اطراف خود نگاه کنید و ببینید آیا می توانید چندین رنگ در جای جای محل کارتان ایجاد کنید تا محیط کاری خود را بیشتر دوست داشته باشید. شما چه بخواهید باور کنید چه باور نکنید واکنش مغز شما از رنگ هایی است که هر روز در محل کارتان می بینید.

تاثیر رنگ ها

در دنیای امروزی رنگ در محیط کار یک سازمان اداری یا تجاری تنها به سلیقه شخصی کارفرما بستگی ندارد، بلکه انتخاب هر نوع رنگ و متریالی که در طراحی داخلی سازمان های معتبر صورت می گیرد به صورت تخصصی اهداف تجاری متعددی را دنبال می کند. در واقع در دنیای تجارت و کار، هر برند در تلاش است که فرهنگ مخصوص خود را ایجاد نموده و رنگ خاصی را به عنوان هویت برند خود معرفی نماید. این رنگ ها به طور ویژه و در ابعاد مختلف مانند طراحی لوگو، بنر تبلیغاتی و دکوراسیون داخلی شرکت مورد استفاده قرار می گیرند.

خواندن  چگونه یک میز کارشناسی خوب را تشخیص دهیم ؟

تاثیر رنگ در ذهن و روحیه کارمندان

طبق تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه معتبری در شهر تگزاس آمریکا مشخص شده که برخی از رنگ ها مانند، بژ، سفید و خاکستری در انسان ها به ویژه در زنان دچار بروز افسردگی و غم می گردد همچنین این موضوع در مردان نیز در مواجهه با رنگ بنفش و نارنجی نیز مشاهده شده است.

مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان داده اند که رنگ ها علاوه بر اینکه می توانند خلق و خوی ما را تغییر نمی دهند بلکه بر افزایش یا کاهش بهره وری نیز تاثیر مستقیم دارند.

به همین دلیل طراحان دکوراسیون داخلی با استفاده از تنوع رنگی در طرح خود می کوشند تا از رنگ ها به نحوی استفاده نمایید که نقش تحریک کننده ای در افزایش تولید و خلاقیت در کارکنان را داشته باشد.

رنگ های کم نور مانند سبز و آبی (دو مورد از رایج ترین رنگ ها در پالت رنگی) البته به صورت خوش رنگ باعث بهبود بهره وری و تمرکز کارکنان می شود. همچنین باعث یک احساس خوشایند کلی را در کارمندان به همراه می آورند. اگر می خواهید شادتر و کارآمدتر کار کنید، سبز و آبی انتخاب های عاقلانه و هوشمندانه ای هستند.

رنگ در محیط کاری

رنگ سبز خصوصا برای افرادی که می خواهند ساعت ها کار کنند مناسب است. در عین حال هم رنگ زرد، اغلب توسط روانشناسان رنگ به عنوان سایه خوش بینی، پر انرژی و تازه است. اعتقاد بر این است که باعث نوآوری می شود و بهترین کار در محیط های کاری است که هنرمندان، نویسندگان، طراحان و دیگر متخصصان خلاف آن را بکار می برند.

تحقیقاتی نشان می دهد که:

طی تحقیقاتی دیگر مشخص شد که هر رنگ بر بخشی متفاوت تاثیر می‌گذارد. چهار رنگ اصلی یعنی قرمز، آبی، زرد و سبز هر یک تاثیر متفاوتی دارند.

قرمز بر جسم ما تاثیر می گذارد، آبی بر ذهن، زرد بر احساسات و اعتماد به نفس و توازن بین جسم و رنگ سبز بر ذهن و احساسات افراد تاثیر می گذارد. جالب است بدانید که ترکیب این رنگ ها باعث ترکیب تاثیرات آن ها نیز می شود.

خواندن  میز کارمندی استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟

منبع: مبلمان اداری ژاویز