۸ نکته برای انتخاب پارتیشن اداری
چرا انتخاب پارتیشن اداری برای طراحان کمی سخت است؟ چطور میتوان بهترین روش برای انتخاب پارتیشن را برای محیط کار یافت؟ محیط کار ویژگیهای متفاوتی از محیطهای مسکونی دارد. با توجه به شیوههای مدیریت جدید که در بسیاری از مواقع فضای باز و فلت را به اتاقهای منفک و جدا از هم ترجیح میدهند و بر پایه مشورت، تعامل و ارتباط میان افراد، واحدها و بخشهای مختلف هر سازمان شکلگرفته است،ابنجا نقش پارتیشنها اهمیت مییابند.
پارتیشنها علاوه بر ایجاد فضای خصوصی و امن امکان ارتباط را کاملاً مسدود نمیکنند. برخی از پارتیشنها که دوجداره هستند از ورود صداهای مزاحم در بخشهای حساس اداری جلوگیری میکنند. برای آنکه بدانیم چه نکاتی در انتخاب پارتیشن اداری ، طراحی و نصب پارتیشن اهمیت دارد و مشکلات بعدی را کاهش میدهد در اینجا ۸ نکته برای انتخاب پارتیشن اداری خوب را شرح دادهایم.
۱-توجه به کیفیت پارتیشن اداری
انتخاب پارتیشن اداری در میان پارتیشن های مختلف با کیفیت های متفاوت نکته بسیار مهمی است. با توجه به نیازی که در محیط کار برای استفاده از انواع پارتیشن وجود دارد بهتر است از انواع پارتیشن با کیفیت یا پارتیشن ارزان استفاده کرد. در سازمانی که برای مدتی طولانی با ظاهری یکسان باقی خواهند ماند استفاده از پارتیشن با کیفیت ارجحیت دارد.
۲-توجه به هزینهها
در مواقعی لزوم استفاده از پارتیشن اثبات شده و مدیریت به این نتیجه رسیده است که نیاز است تغییراتی فیزیکی در سازمان صورت گیرد ولی هزینه پارتیشن عامل بازدارنده است، به دلیل اهمیت فضای کار بهتر است با استفاده از پارتیشن ارزان و یا پارتیشن کارکرده این مشکل را حل کرد، مزایای استفاده از پارتیشن همچون جداسازی، جلوگیری از ورود صدا، برقراری تمرکز در هر واحد و ایجاد احساس امنیت را میتوان با انتخاب پارتیشن اداری نیز در محیط کار ایجاد کرد.
۳-تحلیل محیط کار پیش از انتخاب پارتیشن اداری
در آغاز کسبوکاری جدید و یا ارتقاء کسبوکارهای کنونی در جامعه نیاز به بررسی شرایط محیط کاری است. گاهی در روند تحلیل تغییر دکوراسیون، تغییر در فضای کاری و یا جا به جایی واحدها در ساختمان ضرورت مییابد، تحلیل محیط کار این فرصت را به مدیریت و کارکنان میدهد تا در بهینه شدن فعالیتها نقش داشته باشند، انتخاب پارتیشن اداری برای بهینهسازی به کار میرود و میتواند محیطی امن و کارآمد در ساختمان ایجاد کند، ساخت دیوار در ساختمان و تغییرات آن کاری پر هزینه و گاهی غیرممکن است.
با انتخاب پارتیشن اداری در ساخت فضای مورد نظر مدیریت یا توجه به نیازهای کارمندان و جداسازی بخشها و واحدهای مختلف سودمند و کاربردی است. تحلیل و ارزیابی محیط کسبوکار به مدیران بنگاههای اقتصادی فعال در جامعه کمک میکند تا بتوانند تصمیماتی درست اتخاذ کرده و نیازهای درونی و بیرونی تغییراتی در سازمان ایجاد کنند، بخشی از این تغییرات ممکن است به تغییر در دکوراسیون داخلی منجر شود زیرا نحوه ارتباط و تعامل میان کارکنان واحدهای مختلف و همچنین میزان آسایش و راحتی در فضای خصوصی برای هر فرد در محیط کار اهمیت ویژهای دارد.
تعریف کسب و کار
به مجموعه فرآیندهای تأمین، تولید و توزیع کالا و خدمات که بهمنظور کسب سود انجام میشود، کسبوکار میگویند. یک محیط کسبوکار شامل عوامل و شرایطی است که بهصورت مستقیم و یا غیرمستقیم بر روی روند پیشروی اهداف تأثیر میگذارد. بر اساس تجربیات جهانی میتوان بیان کرد که کسبوکار تنها در بستری با منابع غنی میتواند بهصورت کارا و بهینه به فعالیت خود ادامه دهد.
برای آغاز کسبوکاری جدید و یا ارتقاء کسبوکارهای کنونی در جامعه نیاز به بررسی شرایط محیط کاری است. در واقع تحلیل و ارزیابی محیط به مدیران بنگاههای اقتصادی فعال در جامعه کمک میکند تا بتوانند تصمیماتی درست اتخاذ کنند. با توجه به همه این موارد تصمیم مدیریت، منابع انسانی شرکتها و بخش تدارکات و اجرای آن در انتخاب پارتیشن اهمیتی بیشتر از آن دارد که تنها فضایی ایجاد شود و باید به نکاتی در این مورد مانند نیاز کارکنان، حفظ ارتباط میان واحدها، اهمیت نیازهای خاص هر واحد و بهینهسازی توجه کرد. محیط کار شامل ابعاد مختلفی است که هرکدام از آنها میتواند نقشی مهم و سازنده در طراحی کسبوکاری موفق داشته باشد و بهنوعی آینده آن را نیز رقم بزنند.
۴-توجه به ظرفیت محیط کار
منظور از ظرفیت محیط، بررسی میزان غنی بودن محیط کسبوکار و منابعی است که در دسترس سازمانها قرار دارد. اگر این محیط غنی باشد سازمانها میتوانند به منابع بیشتری دسترسی داشته باشند؛ اما در محیطی با منابع بیشتر، تعداد سازمانها و شرکتهای متقاضی برای استفاده از منابع نیز بیشتر خواهد بود. از طرف دیگر در محیطی با منابع اندک، رقابت بین سازمانها برای دسترسی به منابع بیشتر است و این سازمانها از طرف محیط برای بهکارگیری منابع با راندمان بالاتر تشویق میشوند.
تحلیل
در واقع سازمانهایی که در محیطی با منابع اندک فعالیت میکنند برای بقاء و ادامه فعالیتهای موفق یا باید خود را به محیطی غنی برسانند و یا اینکه راندمان سازمان خود را بالا ببرند. تحلیل ظرفیت محیط یکی از عوامل تأثیرگذار در آینده کسبوکار خواهد بو. در محیط اداری که فضا و ظرفیت مناسب برای کارمندان ندارد چه راهحلی وجود دارد؟ چطور میتوان در سازمانی با ظرفیت محیط اندک فضایی دلنشین، آرام و مناسب کارمندان ایجاد کرد؟ پارتیشن یک راه حل ساده برای فضاهای کوچک و یا فضاهایی که ظرفیت اندک دارند است.
در بسیاری مواقع استفاده از پارتیشن میتواند هزینههای زیادی برای شرکت داشته باشد، بنابراین راه حل کم کردن هزینهها استفاده از پارتیشن کارکرده است. برای کم کردن هزینه تمام شده در طراحی داخلی جدید با استفاده از پارتیشن بهتر است از پارتیشن ارزان یا کارکرده استفاده کرد و سپس با ترمیم قسمتهایی که آسیب دیده ظاهر زیباتری برای آن ساخت. مقرون به صرفه نیست که برای پارتیشنها که اغلب جا به جا شده و ممکن است در سال آینده به آنها نیازی نباشد و یا جا به جا شوند هزینه زیادی انجام شود.
البته اگر پیشبینی طولانیمدت برای قرارگیری پارتیشن وجود دارد توصیه میشود از پارتیشن با کیفیت استفاده کنید. در غیر این صورت بهترین گزینه تغییر دکوراسیون و بخشبندی سازمان با استفاده از پارتیشن کارکرده است.
۵-همگونی و ناهمگونی
همگونی
معمولاً برای سازمان محیط همگون بسیار مناسبتر است. انتخاب پارتیشن اداری در محیط همگون میتواند به صورت یکنواخت انجام شود. سازمان در محیط همگون میتواند به راههای استاندارد هدایت شود. در این زمینه بسیاری از سازمانها در تلاش هستند مشتریانی که به آنها خدمات میدهند و یا بازارهایی که در آن فعالیت میکنند را محدود سازند تا بدین شکل محیط کسبوکار خود را به سمت محیطی همگون سوق دهند که البته نتیجه این اقدام برای سازمانهایی که خدمات ارائه میدهند، ممکن است از دست دادن تعداد بیشتری از مشتریان باشد.
ناهمگونی
تصور کنید مشتریان بخشهای مختلف محیط کار تفاوتهای زیادی با هم داشته باشند، مشتریانی که اختلاف فرهنگی زیادی با هم دارند و رفت و آمد آنها میتواند باعث ایجاد درگیری یا حداقل احساس نامطلوب در آنها شود، لازم است محیط ناهمگون برای این موارد مدیریت شود، یک روش مناسب برای چنین مدیریتی استفاده از پارتیشن است. انتخاب پارتیشن با کیفیت میتواند در بهبود اوضاع سازمانهای ناهمگون نقش مؤثری ایفا کند.
۶-محیط پایدار و ناپایدار
میزان تغییر و یا جابهجایی ارکان و عوامل تشکیلدهنده یک سازمان، معیاری برای سنجش میزان پایداری و ناپایداری محیط کسبوکار بوده و نیاز به پارتیشن اداری در فضای ناپایدار بیشتر است. محیط کاری که مدام عوامل خود را جا به جا میکند نیاز به محیط فیزیکی پویایی دارد و در اینجا استفاده از پارتیشن توصیه میشود. در این راستا میتوان بیان کرد که اگر سازمانی در محیطی پایدار و باثبات باشد، میتواند اهداف و کارهای خود را استاندارد انجام دهد؛ اما در محیط ناپایدار سازمان نمیتواند امور مختلف را پیشبینی کند و پویایی و تغییرات در محیط ناپایدار بیشتر است. تغییرات بازار کار و فضای اقتصادی جامعه تأثیر زیادی این مورد دارد. اگر فعالیتهای سازمانی قابل پیشبینی نباشد احتمال تغییرات فیزیکی در آن نیز بیشتر میشود.
فرض کنید بخش و واحد کوچکی از سازمان به صورت غیرقابل پیشبینی و به دلیل نیاز بازار بزرگ شود، نیاز به فضای بیشتر، محیط بزرگتر و یا قسمتبندی کردن برای حضور کارمندان بیشتر در این فضا ضرورت دارد. سازمانها با توجه به این نکته میتوانند از پارتیشن اداری استفاده کنند.
۷-ظاهر محیط کار و استفاده از پارتیشن اداری
برای بسیاری از سازمانها و شرکتها ظاهر فضای شرکت و محیط کار اهمیت دارد زیرا مشتریان و همکاران این ظاهر را نمادی از توانایی و اهمیت سازمان آنها تلقی خواهند کرد، استفاده از پارتیشن با کیفیت میتواند با طراحی زیبا این تصور را که در سازمانی قدرتمند حضور دارند در مشتریان افزایش دهد. با طراحی هوشمندانه میتوان با استفاده از پارتیشن اداری ارزان محیطی دلخواه طراحی کرد که علاوه بر کاربردی بودن ظاهری جذاب و زیبا نیز داشته باشد.
۸-پراکندگی عوامل در محیط سازمانی
منظور از متمرکز بودن و یا پراکندگی عوامل در محیط کسبوکار این است که عناصر و یا عوامل تشکیلدهنده محیطهای سازمانی میتوانند در یک مکان قرار داشته و یا در حوزهای وسیع، پراکندهشده باشند. همچنین باید در نظر داشت سازمانی که در محیطی متمرکز قرار دارد، میتواند راحتتر به فعالیتهای خود بپردازد و همچنین در این زمینه مشتریان و اربابرجوع را نیز از پراکندگی مصون نگه دارد. برای حفظ تمرکز در سازمان گاهی نیاز به حضور افراد بیشتر یا استفاده از فضاهای بیشتر در ساختمان است، انتخاب پارتیشن اداری راهحلی مناسب برای ایجاد فضایی متمرکز برای حضور کارمندان و مشتریان است.
مطلب تخصصی خوبی بود برای انتخاب پارتیشن و طراحی فضای اداری